קורס בדיקת תוכנה

QA - Quality Assurance

קורס בדיקת תוכנה

QA - Quality Assurance

קורס בדיקת תוכנה

QA - Quality Assurance

בעברית – הבטחת איכות, או בהקשר שלנו לתחום ההייטק – הבטחת איכות תוכנה: (Software Quality Assurance) הוא בין המקצועות הנדרשים והצומחים ביותר בתחום ההייטק נכון להיום. בדיקות תוכנה הינו תחום מתגמל מבחינת תנאי העסקה ושכר, ומהווה מקפצה גם לתפקידים מתקדמים יותר. מה שמבדיל אותו ממקצועות אחרים הוא שניתן ללמוד את המקצוע ללא ידע קודם במחשבים או בתוכנה (למעט ידע בסיסי) וניתן לעבוד במקצוע גם ללא תואר אקדמי (למעשה רב בודקי התוכנה אינם בעלי רקע אקדמי) באחריות בודקי התוכנה לוודא ולהבטיח את איכות התוכנה (Software Quality Assurance) בארגון בו הם עובדים, לחקור ולגלות תקלות (באגים) קיימות בתוכנה. לדווח עליהן, ולוודא שאכן תוקנו. לטובת המשימה נדרש הבודק להכיר מתודולוגיות (שיטות וסדרי עבודה), כלים טכניים (תוכנות עזר לבדיקות) ובעיקר לסגל צורת חשיבה המתאימה למשימה. בודק תוכנה עובד ברב המקרים בצורה הדוקה עם גורמי הפיתוח השונים (מפתחים, מנהלי מוצר, מאפיינים וכו') וכן מעורב בשלבים שונים ומגוונים במהלך חיי המוצר (תוכנה/אפליקציה).

מה בודקים?

בואו ונתמקד בעולם התוכנה במובייל (Mobile) הלא הם הסמארטפונים והטאבלטים שאנחנו כל כך אוהבים תוכנה (או בשם המוכר אפליקציה) – אנחנו נתקלים בה כל יום מספר רב של פעמים, במחשב שלנו, בטאבלט, בסמארטפון, בכספומטים, תחנות דלק ואין ספור מקומות, אפשר בעצם להגיד שבעולם נכון להיום אנחנו מוקפים בטכנולוגיה. כל הדברים לעיל מצריכים תוכנה. לצורך העניין הסמארטפון שלנו – מעבר לכל חלקי החומרה הקיימים הנחוצים להפעלתו (סוללה, מצלמה, מעבד וכו') היה חסר תועלת לחלוטין במידה ולא היה קיים בו ממשק נגיש אלינו – המשתמשים. לכן בסמארטפונים (וטאבלטים ופלטפורמות מובייל שונות) מותקנת מערכת הפעלה. חלקכם מכירים את מערכות ההפעלה בשמן, לדוגמה: Android (אנדרואיד) המותקנת ברב המכשירים שאינם שייכים לאפל (Samsung, LG , ועוד). או IOS (איי.או.אס) מערכת הפעלה הנמצאת בשימוש במכשירי אפל. בעצם מערכת ההפעלה מאפשרת לנו ל"תקשר" עם החומרה השונה במכשירנו בצורה קלה (תפריטים אינטראקטיבים) ללא צורך בשום ידע בעולם התכנות.

אז בעצם מערכת ההפעלה היא אפליקציה בפני עצמה?

נכון מאוד! ומעבר למערכת ההפעלה שלנו, אנחנו מתקינים אפליקציות נוספות: וואצאפ, פייסבוק, תוכנות לעריכת תמונות וכו'. כל אחת מאלה היא אפליקציה בפני עצמה –
וכל אחת מהאפליקציות הנזכרות לעיל נבדקה ע"י אנשי בדיקות תוכנה (QA) לפני ששוחררה לשימוש המוני.

למה כל כך חשוב לבדוק את התוכנות/אפליקציות לפני שחרורן לשימוש?

תוכנה נכתבת בשפת תכנות, כמו שישנן שפות שונות ומשונות בעולם, ישנן שפות ייחודיות לכתיבת ובניית תוכנות. שפות אלה מכילות חוקי תחביר משלהן ולרב נדרש ידע וניסיון מרובים על מנת ליצור תוכנות ברמה גבוהה. עקב המורכבות הזאת (ונושאים נוספים שיפורטו בקורס) התוכנות נוטות להיות מלאות בתקלות קטנות וגם גדולות העלולות במקרה הטוב להפריע לשימוש בתוכנה ובמקרה הפחות טוב להוציא את התוכנה מכלל שימוש. על העניין הזה כאמור אמונים אנשי בדיקות התוכנה. עליהם לגלות באמצעות טכניקות וכלים שונים את התקלות המסתתרות בחלקים שונים בתוכנה, לדווח עליהם, ולוודא שאכן תוקנו
לבסוף. כפועל יוצא בודקי התוכנה מעלים את רמת איכות התוכנה. כפי שאתם מבינים בודקי התוכנה חשובים ביותר לכל ארגון המפתח תוכנה, ונכון להיום אין כמעט ארגון כזה שיכול להסתדר בלעדיהם.

בדיקות תוכנה בעולמות אחרים מהמובייל:

כמו שאמרנו קודם לכן – הטכנולוגיה מקיפה אותנו. כמו שנחוץ לבדוק אפליקציות סלולריות, יש צורך לבדוק תוכנות המיועדות למחשבים (כמו מעבדי תמלילים, תוכנות אנטי וירוס, ואפילו משחקי מחשב ועוד הרבה סוגים שונים של תוכנות למחשבים) תוכנות המשובצות בחומרה ייחודית המיועדת להם: כספומטים, עמדות שירות עצמי בארגונים שונים (ביטוח לאומי, מס הכנסה, שדות תעופה, תחנות רכבת וכו') חומרה לבתים חכמים או בשם המוכר "האינטרנט של הדברים" (IOT -internet of things) כל אלו ועוד המון דורשים בדיקות תוכנה מקיפות על מנת ליצור תוכנה שהיא אמינה ובטוחה לשימוש הצרכן מבלי שתכיל תקלות חמורות העלולות לפגוע במוניטין החברה המייצרת ולפעמים אף לאובדן של כסף רב (בנקים ומוסדות פיננסיים) או במקרים גרועים יותר אף אבדן של חיי אדם (מערכות רפואיות בבתי חולים).

כמובן שתחומי האחריות וצורות העבודה משתנים מארגון לארגון וכך גם הטכנולוגיות, קצרה היריעה מלהכיל. כל המידע הדרוש, הכלים, שיטות העבודה וצורת החשיבה יוקנו לתלמידים בקורס בדיקות התוכנה (QA) של אלפא -קולג', כך שיוכלו להתחיל את דרכם בתחום המעניין והחשוב.

 

רוצים לדעת עוד?
השאירו פרטים!

Call Now Button